Rekuperator zraka HRV125P

Decentralizirano prezračevanje zagotavlja udobje z dovajanjem optimalne količine svežega zraka brez odpiranja oken. Odprta okna lahko povzročijo precejšnjo ohladitev prostora pozimi in naval mrčesa poleti. Prezračevalni sistem je sestavljen iz več manjših enot, ki se nahajajo v različnih prostorih hiše. Zahvaljujoč uporabi energijsko varčnih ventilatorjev in visoko učinkovitih toplotnih izmenjevalcev prinaša namestitev naprav AHR in HRV ekonomske koristi. Rekuperacija toplote vedno poteka z dvosmernim delovanjem naprave. V ciklu odvoda zraka odpadni zrak teče skozi toplotni izmenjevalnik in ga segreva, medtem ko se v ciklu dovoda zraka toplota, ki jo akumulira izmenjevalnik, sprejme nazaj in prenese v prostor. Dodaten vidik decentraliziranega prezračevanja je manjši poseg v konstrukcijo objekta v primerjavi s tradicionalnim centralnim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo toplote. Razlog je v tem, da so naprave nameščene v zunanji steni objekta in ni potrebe po vgradnji prezračevalnih kanalov in večji sanaciji hiše. Vse te prednosti omogočajo znatno znižanje stroškov namestitve, zlasti v starih stavbah.

Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo

AWENTA HRV125P

Rekuperacija toplote omogoča omejitev toplotnih izgub zaradi prezračevanja prostora. Naloga rekuperatorja je torej vračanje toplote iz odpadnega zraka iz prostora, v katerem je nameščen. Enota serije HRV je opremljena z akumulacijskim izmenjevalnikom toplote, ki zadržuje in shranjuje toplotno energijo za prenos v zrak, doveden od zunaj. Zahvaljujoč tej rešitvi je možna izmenjava svežega zraka s temperaturo, ki je blizu temperature, ki prevladuje v prostoru.

3W / 4,5W varčen motor

nizka poraba energije 0,044W/m²/h

85,4% izkoristek delovanja

enostavna vgradnja in upravljanje

teleskopska cev Ø128 mm x 335 – 540 mm

2 hitrostne stopnje (1/50, 2/70 m³/h)

daljinski upravljalnik

zasnovano za neprekinjeno delovanje

primerno za kopalnice IPX4

izdelano v EU; Garancija: 2 leti

 

CENA: 235,00 € + ddv

PRINCIP DELOVANJA

Rekuperator zraka HRV100

Način odvoda zraka
Rekuperator HRV je vedno vklopljen v načinu odvod zraka. Zrak, odveden iz prostora po vklopu, preda toplotno energijo aluminijastemu izmenjevalniku. Po šestdesetih sekundah ventilator samodejno preklopi v način napajanja.

Način dovoda zraka

Zrak, ki se dovaja od zunaj, segreje z akumulirano toploto izmenjevalnika, preden vstopi v prostor. Zaradi takega delovanja je izguba toplote neopazna.

Rekuperator zraka HRV100

OPREMA

  Dvostopenjski HRV

Naprave serije HRV imajo možnost preklopa med dvema hitrostma delovanja.  Hitrost se spreminja z daljinskim upravljalnikom (HRV100P, HRV125P).

 DALJINEC HRV

Modela HRV100P in HRV125P sta opremljena z daljinskim upravljalnikom. Zahvaljujoč temu je mogoče zagnati in izklopiti napravo ter spremeniti hitrost delovanja. Ob izklopu in ponovnem vklopu bo naprava delovala v zadnji nastavljeni prestavi.

DIMENZIJE

Rekuperator zraka HRV100
google-site-verification: google7eafb609880dd4b8.html